Bent u óók klaar met stoffige c.v. buizen en verwarmingsarmaturen die altijd in de weg zitten! Of heeft u moeite om een bepaalde ruimte van uw kantoor lekker warm te krijgen. Dan kan een infrarood verwarming voor u de oplossing zijn.

De zon is met zijn zonnestralen de beste verwarming die we tot onze beschikking hebben. Deze stralen doordringen de lucht en verwarmen de aarde. Volgens hetzelfde principe werkt een infraroodverwarming ook voor uw kantoor- of bedrijfsruimte. Infrarood panelen verwarmen dankzij hun straling alle objecten op dezelfde wijze als de zon dit zou doen. Zodra infrarood stralen een oppervlak raken geven ze stralingswarmte af aan dit oppervlak, ongeacht de omgevingstemperatuur.

Lees hier ons artikel in PigBusiness

Doordat de panelen niet de ruimte (convectieverwarming) maar de objecten (waaronder het lichaam) in de ruimte verwarmen, is de warmte direct daar waar u die nodig heeft. Het effect van infrarood verwarming is daarom vergelijkbaar met de warmte die u ervaart als u in de winterzon staat op een koude dag. Door deze warmte naar binnen te halen zult u een prettig binnenklimaat realiseren.

Redenen om te kiezen voor infrarood verwarming zijn:

  • De zeer korte opwarmtijd van de panelen, waardoor u snel warmte ervaart;
  • de positieve effecten voor uw gezondheid, naast een luchtzuiverend effect heeft infrarood ook een ontsmettende werking op uw omgeving;
  • de milieuvriendelijk methode van verwarmen, waardoor infrarood verwarming goed aansluit bij duurzame bouwplannen;
  • de eenvoudige installatiemethode en het ontbreken van onderhoudskosten;
  • de werking op elektriciteit, welke u (indien gewenst) zelf op kunt wekken;
  • de esthetische aanblik voor uw woning of bedrijfsruimte.

Al met al is infrarood verwarming een effectieve en gezonde methode om uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen! Daarnaast verbruikt u minder energie, wat goed is voor het milieu en uw portemonnee.