Bent u óók klaar met stoffige c.v. buizen en verwarmingsarmaturen die altijd in de weg zitten! Of heeft u moeite om een bepaalde ruimte van uw huis of kantoorruimte lekker warm te krijgen. Dan kan een infrarood verwarming voor u de oplossing zijn.

 

De zon is met zijn zonnestralen de beste verwarming die we tot onze beschikking hebben. Deze stralen doordringen de lucht en verwarmen de aarde. Volgens hetzelfde principe werkt een infrarood verwarming voor uw huis of kantoorruimte. Infrarood panelen verwarmen dankzij hun straling alle objecten op dezelfde wijze als de zon dit zou doen. Zodra de infrarood stralen een oppervlak raken geven ze warmte af aan dit oppervlak, ongeacht de omgevingstemperatuur.

 

Doordat de panelen niet de ruimte (convectieverwarming) maar de objecten (waaronder het lichaam) in de ruimte verwarmen, is de warmte direct daar waar u die nodig heeft. Het effect van infrarood verwarming is daarom vergelijkbaar met de warmte die u ervaart als u in de winterzon staat op een koude dag. Door deze warmte naar binnen te halen zult u een prettig binnenklimaat realiseren.

 

Redenen om te kiezen voor infrarood verwarming zijn:

  • De zeer korte opwarmtijd van de panelen, waardoor u snel warmte ervaart;
  • de positieve effecten voor uw gezondheid, naast een luchtzuiverend effect heeft infrarood ook een ontsmettende werking op uw omgeving;
  • de milieuvriendelijk methode van verwarmen, waardoor infrarood verwarmen goed aansluit bij duurzame bouwplannen;
  • de eenvoudige installatiemethode en het ontbreken van onderhoudskosten;
  • de werking op elektriciteit, welke u (indien gewenst) zelf op kunt wekken;
  • de esthetische aanblik voor uw woning of bedrijfsruimte.

Voorbeelden001

 

Indien gewenst kan het infraroodpaneel uitgevoerd worden met fotobekleding. Het paneel zal onopvallend aanwezig zijn in uw interieur.

 

Al met al is infrarood verwarming een effectieve en gezonde methode om uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen! Daarnaast verbruikt u minder energie, wat goed is voor het milieu en uw portemonnee.